V Kútoch sme prišli o všetky body!

11.10.2015 18:51

Nedeľa, 11.10.2015 o 15,00 hod, štadión v Kútoch.

 

TJ FK Kúty - FK CEROVÁ        3 : 2  (0:1)

Góly: 53.a 70.min. Patrik Létal, 64.min. Lukáš Ralbovský -

          26.min. Ján FILUŠ, 55.min. Stanislav ŠIMEK.

CEROVÁ:  Peter Petráš - Dušan Kassay (3.Ján Filuš), Anton Veteška , Pavol Nosko,

                                          Michal Kubisa - Stanislav Šimek ,Rastislav Jurovatý,

                                          Martin Pípa, Jaroslav Herceg, Tomáš Miča - Jozef Beňa.

Žlté karty: Jozef Beňa.


Rozhodovali: Petr Pišoja (Vladimír Vlk, Juraj Flajžík), Delegát ObFZ: nebol.

 

 

          Opäť nás pred týmto zápasom čakali problémy so zostavou a aby toho už na naše mužstvo nebolo dosť, prišlo ďalšie zranenie... Do práce musel ísť Marek Kubisa, ženích M.Gurín s mužstvom taktiež necestoval a zo zranení sa nedal dohromady žiadny ďalší hráč. Navyše pre zvýšenú teplotu a nemoc zostal iba na lavičke hrajúci tréner J.Filuš, no i tak musel takmer celý zápas odohrať. Už v 3.min. sa nečakane zranil D.Kassay a tak J.Filuš musel do hry. Bez akýchkoľvek tréningov už boli v základnej zostave Michal Kubisa, R.Jurovatý a T.Miča a tak žiadne veľké zázraky sme po pravde neočakávali...

          Aj napriek spomenutým problémom mužstvo pristúpilo k zápasu zodpovedne a zaslúžilo si bodový zisk. Dva krát sme viedli, no napokon sme odchádzali bez bodu. Jozef Beňa odohral v útoku iba 3 minúty, no stihol sa dostať do jednej gólovej šance. V 1.min. sa dostal za domácu obranu, rútil sa na ich brankára, no jeho nepodarená strela skončila vedľa brány. Zbytok zápasu odohral na poste stredného obrancu, po vystriedaní zraneného D.Kassaya. Domáci sa snažili veľmi často o zakončenie, no našu bránu v prvom polčase trafili iba 3 krát. Naopak naše mužstvo možno nečakane otvorilo skóre zápasu, keď v 26.min. zahrával priamy kop z uhla J.Filuš. Výbornú prácu pred brankárom odviedol pozične dobre postavený J.Herceg a lopta cez jeho telo zapadla do domácej brány - 0:1. Domáci najviac hrozili po štandartných situáciách, keď najmä ich dve takmer gólové hlavičky skončili tesne vedľa. Poslednou šancou domácich bol priamy kop v 37.min., keď však strela z kopačky D.Kubinu skončila v rukách P.Petráša.

        Druhý polčas začal veľkou domácou snahou po vyrovaní a naše mužstvo sa nechalo zatlačiť pred svoju 16-ku. Svoje šance po centrovaných loptách zahodili J.Kubina a M.Šefčovič. V 53.min. však lopta po domácom centri zapadla za našu obranu, kde ju P.Létal poslal do našej siete - 1:1. O dve minúty sme však už zasa viedli. Strelu J.Filuša spoza 16-ky vyrazil brankár E.Vávra pred seba a S.Šimek už nemal veľký problém dostať loptu do odkrytej brány - 1:2. V 64.min. prišla veľká chyba brankára P.Petráša, po ktorej však nasledovala chyba postranného rozhodcu. Náš brankár neodhadol dobre centrovanú loptu a pred jeho rukami ju predĺžil hlavičkujúci domáci hráč za jeho chrbát, kde však v jasnom postavení mimo hry domáci L.Ralbovský pohodlne vyrovnal - 2:2. Vysvetlenie postranného rozhodcu J.Flajžíka o tom, že brankár po hlavičke domáceho hráča loptu rukami tečoval , zostalo iba smiešnym dôkazom toho, že gól nemal byť uznaný...no nestalo sa tak. Ďalšia naša chyba po ďalšom centri do našej 5-ky bola príčinou domáceho vedenia. Naša obrana až trestuhodne nechala v 5-ke P.Létala spracovať si pohodlne loptu prsiami a z otočky svojou strelou zvrátil vedenie v domáci prospech - 3:2. Nášmu mužstvu po bojovnom výkone zjavne ubúdali sily, no zápas nevzdali. Bojovali sme až do konca a posledných 20 minút sme domácich takmer nepustili na našu polovicu ihriska. Najväčšiu šancu sme nepremenili v 77.min, keď J.Filuš v 5-ke podstrelil brankára E.Vávru, no loptu smerujúcu za bránkovú čiaru odkopol v poslednej chvíli vracajúci sa obranca. Vyrovnávajúci gól sme už nedali.

       Problémy, problémy a zasa problémy pri tvorení zostavy pokračujú. Zranení hráči sa nám do hry nevracajú, jeden hráč po druhom sa trápi so zdravotnými problémami a nie je zápas, kedy by nehral hráč so zvýšenou teplotou. Musíme byť vďační aj za pomoc T.Miču, D.Kassaya, či v ostatných zápasoch aj S.Vetešku. Teraz sa navyše zranil D.Kassay a o týždeň bude chýbať... Čakajú nás dva zápasy na domácej pôde a našim jediným cieľom je ich vyhrať. Nezáleží na výkone, hre mužstva či jednotlivcoch. Teraz sa musí dať mužstvo dohromady, zabojovať a všetky domáce body uhrať pre seba !

—————

Späť